Drukuj artykuł
Wybierz branżę

łódzkie

„Jałowiec”

Region: łódzkie

Oznaczenia:

„Jałowiec" to popularny, tradycyjny, regionalny napój bezalkoholowy, produkowany z owoców jałowca i szyszek chmielu, o właściwościach orzeźwiających, nie zawierający żadnych substancji konserwujących.

more
Ogórki konserwowe Krakus
Ogórki konserwowe Krakus
Oznaczenia:

Receptura ogórków nie zmieniła się od 1965 roku, a inspiracją do jej stworzenia były stare przepisy z książek kucharskich z początku XX wieku.

more
Miody pitne - produkowane w całej Polsce
Miody pitne - produkowane w całej Polsce
Oznaczenia:

Miody pitne: dwójniak, trójniak i czwórniak zostały dodane do GTS w 2008r. Wniosek został złożony przez Krajowa Rade Winiarstwa i Miodosytnictwa przy Stowarzyszeniu Naukowo – Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.

more
Kiełbasa myśliwska staropolska
Kiełbasa myśliwska staropolska
Oznaczenia:

Zarejestrowana zastała jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kwietniu 2011 r.

more
Kiełbasa jałowcowa staropolska
Kiełbasa jałowcowa staropolska
Oznaczenia:

Została zarejestrowana jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kwietniu 2011 r.

 

more
Kabanosy staropolskie
Kabanosy staropolskie
Oznaczenia:

Kabanosy zostały zarejestrowane jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność  w październiku 2011 r.

more