Drukuj artykuł

Ogórki konserwowe Krakus

Oznaczenia:

 

Receptura ogórków nie zmieniła się od 1965 roku, a inspiracją do jej stworzenia były stare przepisy z książek kucharskich z początku XX wieku. Do produkcji wykorzystuje się wiele przypraw: baldachy świeżego kopru, ząbki czosnku, chrzan świeży w plasterkach, ziarna ziela angielskiego, pieprzu czarnego, gorczycy białej i liście laurowe. Zalewa składa się z octu spirytusowego 10%, soli spożywczej i cukru. Dzięki temu ogórki mają wspaniały smak i nie tracą na jakości. Do słoików trafiają wyłącznie polskie odmiany gruntowe. Krakus jest liderem na rynku ogórków konserwowych w Polsce; są eksportowane m.in. do Anglii, Szwecji, Australii i na Maltę.

 

 

Nazwa i adres producenta

 

FRUKTUS AGROS NOVA Sp. z o.o.

ul. Traugutta 130, 42-110 Wąsosz Dolny