lubelskie
![Maślanka naturalna z Bychawy Maślanka naturalna z Bychawy](/dir_upload/photo/fix/b7362d1ba75e81ff77f8da2d255b.jpg)
Region: lubelskie
Maślanka nie zawiera dodatków stabilizujących, zagęszczających, konserwujących. Dobór szczepów bakterii ma na celu nadanie maślance lekko kwaśnego smaku i zapachu oraz odpowiedniej struktury skrzepu.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Śmietana z Bychawy Śmietana z Bychawy](/dir_upload/photo/fix/805e49584343d2901283f59c8d67.jpg)
Region: lubelskie
Śmietana w spółdzielni w Bychawie produkowana jest tradycyjną metodą, czyli ukwaszana czystymi kulturami mleczarskimi w kubkach. Jest produktem w pełni naturalnym.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Kefir jak dawniej Kefir jak dawniej](/dir_upload/photo/fix/94fb1c3d6541458976ceeb081031.jpg)
Region: lubelskie
Kefir, jak dawniej, zawiera tylko naturalne składniki, tzn. w składzie produktu jest tylko mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii i drożdże kefirowe, nie ma w nim konserwantów i ulepszaczy.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Śmietana 18% Bieluch Śmietana 18% Bieluch](/dir_upload/photo/fix/ff2f7ce1501a068195297f6cff28.jpg)
Region: lubelskie
Śmietana Bieluch nie zawiera stabilizatorów ani środków konserwujących. W jej składzie znajdziemy tylko śmietankę i żywe kultury mleczarskie.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Twaróg półtłusty Bieluch Twaróg półtłusty Bieluch](/dir_upload/photo/fix/0fcb6e0305cba9d7a760e6e8c439.jpg)
Region: lubelskie
Twaróg produkowany bez żadnych dodatków, według nie zmienionej od pokoleń receptury.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Masło śmietankowe nadbużańskie Bieluch Masło śmietankowe nadbużańskie Bieluch](/dir_upload/photo/fix/f52323ca4390cc8f529ca9c5ed4f.jpg)
Region: lubelskie
Masło śmietankowe nadbużańskie jest produktem naturalnym, produkowanym jedynie ze śmietanki. Wyróżnia się naturalnym, wspaniałym śmietankowym smakiem i zapachem.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Cebularz lubelski Cebularz lubelski](/dir_upload/photo/fix/8c18e7fda2b6d02efe21034d307f.jpg)
Region: lubelskie
To okrągły placek o średnicy 5-25 cm i grubości ok. 1,5 cm z ciasta pszennego wyborowego. Na powierzchni znajduje się warstwa farszu składającego się z pokrojonej w grubą kostkę cebuli wymieszanej z makiem, solą i olejem roślinnym.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![piróg biłgorajski - Ziemia Biłgorajska, woj. lubelskie piróg biłgorajski - Ziemia Biłgorajska, woj. lubelskie](/dir_upload/photo/fix/57e55253297564fcf95a6a5d12e0.jpg)
Region: lubelskie
Od września 2005 roku piróg biłgorajski jest wpisany na krajową Listę Produktów Tradycyjnych, a w 2006 r. otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Jabłka Lubelskie Jabłka Lubelskie](/dir_upload/photo/fix/caeaea85f57bec97dc492212d873.jpg)
Region: lubelskie
Jabłka lubelskie to odmiany Idared, Gloster, Jonagold, Jonagored, Gala, Ligol, Szampion, Eliza, Red Jonaprince, Boiken, a także odmiany znane i uprawiane już w początkach XX w., czyli Golden Delicious i Alwa, które wciąż cieszą się dużą popularnością wśród konsumentów i sadowników.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
« poprzednia 1 2 następna »