małopolskie
![Masło ekstra, Ser twarogowy tłusty, Ser twarogowy półtłusty Masło ekstra, Ser twarogowy tłusty, Ser twarogowy półtłusty](/dir_upload/photo/fix/b2845c5511f9e4c79af78575eec8.jpg)
Region: małopolskie
Surowcem do produkcji jest mleko najwyższej jakości, skupowane od rolników karmiących krowy paszami wytwarzanymi zgodnie z Dobrą Praktyką Rolniczą, niezawierającymi GMO.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Twaróg półtłusty od Dominika Twaróg półtłusty od Dominika](/dir_upload/photo/fix/49751adf8d8c0c733fbafc402e0e.jpg)
Region: małopolskie
Twaróg wytwarzany jest zgodnie z tradycją, wyłącznie z mleka krowiego. Twaróg jest lekkostrawny, może być stosowany w dietach
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Kiełbasa piaszczańska Kiełbasa piaszczańska](/dir_upload/photo/fix/0f0f448524b2bb8392764ad6a275.jpg)
Region: małopolskie
Kiełbasa z mięsa wieprzowego, peklowana, wytwarzana według tradycyjnej receptury, dziedziczonej od pokoleń z ojca na syna.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Jagnięcina podhalańska Jagnięcina podhalańska](/dir_upload/photo/fix/476c42efb8bfeb21dde6188f4907.jpg)
Region: małopolskie śląskie
Mięso jagnięciny podhalańskiej jest delikatne i soczyste o specyficznym smaku i zapachu zbliżonym do zapachu sarniny. Jagnięta żywione są wyłącznie mlekiem matki, owce wypasane na halach lub żywione sianem, sianokiszonką i paszami treściwymi.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Bryndza podhalańska Bryndza podhalańska](/dir_upload/photo/fix/3dcab99c983c21213efce664f487.jpg)
Region: małopolskie śląskie
Pierwszy polski produkt zarejestrowany w Komisji Europejskiej. Zarejestrowany jako Chroniona Nazwa Pochodzenia.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Chleb prądnicki - Małopolska Chleb prądnicki - Małopolska](/dir_upload/photo/fix/3bc7fe235072256782c1c21d0aa7.jpg)
Region: małopolskie
Wniosek o przyznanie ChOG został złożony przez Piekarnie B. A. Madej Sp. J. w 2008 r., a od 2005 r. chleb prądnicki wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW. Wytwarzany jest w Krakowie.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Oscypek - wytwarzany w Małopolsce i woj. śląskim Oscypek - wytwarzany w Małopolsce i woj. śląskim](/dir_upload/photo/fix/a0e9253331e99b92fab230e36ebe.jpg)
Region: małopolskie śląskie
Oscypek byłby pierwszym zarejestrowanym polskim produktem, gdyby nie spór ze Słowakami, ale wszystko dobrze się skończyło i oscypek jest zarejestrowany od 2008 r. jako Cgroniona Nazwa Pochodzenia.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Obwarzanek krakowski - Małopolska Obwarzanek krakowski - Małopolska](/dir_upload/photo/fix/41cfab0a49d12b2b94d09a8c681a.jpg)
Region: małopolskie
Wniosek o przyznanie ChOG został złożony przez Jurajską Izbę Gospodarczą w 2008 r.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Jabłka łąckie Jabłka łąckie](/dir_upload/photo/fix/574d54b173548910604c77395842.jpg)
Region: małopolskie
W listopadzie 2010 r. jabłka łąckie zostały zarejestrowane jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, a od 2005 r. są wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
« poprzednia 1 2 3 następna »