dolnośląskie
Region: dolnośląskie opolskie śląskie
Tradycyjna wędlina podrobowa z dodatkiem kaszy jęczmiennej lub gryczanej, w naturalnej osłonce.
Region: dolnośląskie
Przysmak wymyślony został przez rodzinę Matusiewiczów, którzy z powiatu Równe na Wołyniu przyjechali do Niemczy tam i od pokoleń specjalizują się w przetwórstwie i konserwacji mięsa.
Region: dolnośląskie
Kiełbasa ma charakterystyczny smak i zapach, dla kiełbasy wędzonej drewnem olchowym, z wyraźnie wyczuwalnym zapachem czosnku i innych przypraw. Rodzinna receptura Matusiewiczów.
Region: dolnośląskie
Ta słonina, to prawdziwy rarytas o finezyjnym smaku, wytwarzany według tej samej receptury rodziny Matusiewiczów od ponad 80 lat.
Region: dolnośląskie
Szynka niemczańska bez kości ma zapach i aromat charakterystyczny dla wyrobów peklowanych w solance i parzonych i wędzonych. Rodzinna receptura Matusiewiczów.
Region: dolnośląskie
Kiełbasa tradycyjnie wędzona wędzona przy użyciu drewna olchowego. Receptura rodziny Mateusiewiczów.
Region: dolnośląskie
Zarejestrowany jako Chronione Oznaczenie Geograficzne od 2008 r., wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez MRiRW w 2005 r.
Region: dolnośląskie
Zamknięty w słoiku specjał o charakterystycznym smaku i zapachu pieprzu, czosnku i ziół. Rodzinna receptura Matesewiczów.
Region: dolnośląskie
Woda „Anka", pomaga usuwać toksyny z organizmu i szybko uzupełniać utracone minerały. Polecana jest głównie osobom aktywnym - pracującym fizycznie i umysłowo.
« poprzednia 1 2 następna »