Jakość i tradycja
Region: wielkopolskie
Olej dyniowytłoczony z pestek dyni, na zimno, nierafinowany, o ciemnozielonej barwie, doskonałym smaku i zapachu
Region: dolnośląskie
Zamknięty w słoiku specjał o charakterystycznym smaku i zapachu pieprzu, czosnku i ziół. Rodzinna receptura Matesewiczów.
Region: świętokrzyskie
Majonez o specyficznym smaku, wynikającym z tego, że wytwarzany jest na bazie własnych produktów wytwórni: octu spirytusowego i musztardy.
Region: wielkopolskie
Klimat Wielkopolski sprzyja uprawie roślin oleistych i dobrze wpływa na ich jakość, m.in. na jakość lnu i tłoczonego z jego nasion oleju. Wielkopolski olej lniany cechuje się specyficznymi walorami smakowymi.
Region: świętokrzyskie
Ma naturalny, kwaśny smak i specyficzny aromat, który mu nadaje czosnek i kminek. Jest doskonałą bazą do sporządzania zup i barszczów, produkowany według receptury nie zmienionej od kilkudziesięciu lat ...
Region: łódzkie
„Jałowiec" to popularny, tradycyjny, regionalny napój bezalkoholowy, produkowany z owoców jałowca i szyszek chmielu, o właściwościach orzeźwiających, nie zawierający żadnych substancji konserwujących.
Region: podlaskie
Masło wytwarzane jest w mleczarni „Rospuda" według nie zmienionej od 1968 r. receptury i technologii. Surowcem wykorzystywanym do produkcji masła tradycyjnego jest śmietana z mleka krowiego, pochodzącego wyłącznie od dostawców z gminy Filipów i Przerośl.
Region: mazowieckie
Oprócz specjalnie dobranego tłuszczu, w smalcu tym znajdują się tylko naturalne przyprawy. Nie zawiera konserwantów, polepszaczy czy stabilizatorów.
Region: dolnośląskie
Woda „Anka", pomaga usuwać toksyny z organizmu i szybko uzupełniać utracone minerały. Polecana jest głównie osobom aktywnym - pracującym fizycznie i umysłowo.
« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 następna »