Drukuj artykuł

Jakość i tradycja

Masło ekstra, Ser twarogowy tłusty, Ser twarogowy półtłusty
Masło ekstra, Ser twarogowy tłusty, Ser twarogowy półtłusty

Region: małopolskie

Oznaczenia:

Surowcem do produkcji jest mleko najwyższej jakości, skupowane od rolników karmiących krowy paszami wytwarzanymi zgodnie z Dobrą Praktyką Rolniczą, niezawierającymi GMO.

more
Twaróg półtłusty od Dominika
Twaróg półtłusty od Dominika

Region: małopolskie

Oznaczenia:

Twaróg wytwarzany jest zgodnie z tradycją, wyłącznie z mleka krowiego. Twaróg jest lekkostrawny, może być stosowany w dietach

more
Jogurt naturalny 9% Klimeko
Jogurt naturalny 9% Klimeko

Region: łódzkie

Oznaczenia:

Jogurt naturalny 9%, dzięki zastosowaniu termostatycznej metody produkcji, jest naturalnie gęsty. Zawiera wyłącznie mleko, śmietankę i naturalne bakterie.

more
Twaróg półtłusty, twaróg tłusty, twaróg chudy z Wielunia
Twaróg półtłusty, twaróg tłusty, twaróg chudy z Wielunia

Region: łódzkie

Oznaczenia:

Twarogi wytwarzane są w sposób stosowany od lat przez gospodynie w podwieluńskich wsiach. Wysoka jakość mleka i odpowiednie ogrzanie wpływają na walory smakowe i zapachowe wyrobu. Ręczne wykrawanie kostek i nalewanie klinkówpowodują, że każdy produkt jest wyjątkowy i niepowtarzalny.

more
Masło ekstra z Wielunia, Masło ekstra osełkowe
Masło ekstra z Wielunia, Masło ekstra osełkowe

Region: łódzkie

Oznaczenia:

Masło Ekstra z Wielunia i Masło Ekstra Osełkowe smakiem i zapachem przypominają masło niegdyś produkowane domowymi sposobami przez gospodynie wiejskie. Mleko pochodzi od krów wypasanych na czystych terenach, niezdegradowanym przemysłowo, o bogatej bioróżnorodności użytków zielonych.

more
Maślanka naturalna z Bychawy
Maślanka naturalna z Bychawy

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Maślanka nie zawiera dodatków stabilizujących, zagęszczających, konserwujących. Dobór szczepów bakterii ma na celu nadanie maślance lekko kwaśnego smaku i zapachu oraz odpowiedniej struktury skrzepu.

more
Śmietana z Bychawy
Śmietana z Bychawy

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Śmietana w spółdzielni w Bychawie produkowana jest tradycyjną metodą, czyli ukwaszana czystymi kulturami mleczarskimi w kubkach. Jest produktem w pełni naturalnym.

more
Twaróg półtłusty ze Skoczowa
Twaróg półtłusty ze Skoczowa

Region: śląskie

Oznaczenia:

Twaróg półtłusty ze Skoczowa stanowi wyśmienitą bazę do serników, pierogów, naleśników i cieszy się dużą popularnością na imprezach regionalnych i targach, a także w sprzedaży detalicznej.

more
Ser topiony mazurski
Ser topiony mazurski
Oznaczenia:

Ser topiony Mazurski produkowany jest metodą tradycyjną, a większość czynności w procesie jego wytwarzania wykonywanych jest ręcznie.

more