Jakość i tradycja
Region: mazowieckie
Oba produkty posiadają znak "Jakość Tradycja"


Region: łódzkie
Wędzonki produkowane są z mięsa wieprzowego ras krajowych, kupowanego od rolników z okolicznych wsi, którzy przestrzegają zasad Dobrej Praktyki Hodowlanej i dobrostanu zwierząt, stosują pasze wolne od GMO.


Region: świętokrzyskie
Półtłusty ser twarogowy o delikatnej, wilgotnej konsystencji i łagodnym, kremowym smaku.


Region: śląskie
Tradycyjne ciasto drożdżowe z makowym, serowym lub jabłecznym nadzieniem i koniecznie z charakterystyczną posypką, czyli kruszonka z dużą ilością masła.


Region: świętokrzyskie
Półtłusty ser twarogowy, którego historia sięga 1937 roku.

Region: świętokrzyskie
Producenci: WiR Szproch i Pietrusewicz


Region: wielkopolskie
Jest wyrośnięty, z rumianymi bokami i wierzchem, złocistą skórką. Po przekrojeniu kolor ma złocisto-szary, miękisz średnio zbity, z wyraźnymi oczkami powietrza. W smaku chleb jest delikatny z nutą zakwasu żytniego, o zapachu charakterystycznym dla mąki żytniej.


Region: świętokrzyskie
Aromatyczny twarożek o lekko kwaśnym, aromatyczny smaku, w postaci od białej do lekko kremowej, łatwej do smarowania pasty.


Region: zachodniopomorskie
Jego historia sięga końca lat 60. XX wieku. Metodę wypieku oparto o niemiecką dokumentację.

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 następna »