Drukuj artykuł

Jakość i tradycja

Twaróg Tłusty i Twaróg Półtłusty OSM Garwolin

Region: mazowieckie

Oznaczenia:

Oba produkty posiadają znak "Jakość Tradycja"

more
Baleron tradycyjny, Schab tradycyjny, Boczek tradycyjny, Szynka tradycyjna
Baleron tradycyjny, Schab tradycyjny, Boczek tradycyjny, Szynka tradycyjna

Region: łódzkie

Oznaczenia:

Wędzonki produkowane są z mięsa wieprzowego ras krajowych, kupowanego od rolników z okolicznych wsi, którzy przestrzegają zasad Dobrej Praktyki Hodowlanej i dobrostanu zwierząt, stosują pasze wolne od GMO.

more
Ser Twarogowy Naturalny Świętokrzyski
Ser Twarogowy Naturalny Świętokrzyski
Oznaczenia:

Półtłusty ser twarogowy o delikatnej, wilgotnej konsystencji i łagodnym, kremowym smaku.

more
Kołocz śląski/kołacz śląski
Kołocz śląski/kołacz śląski

Region: śląskie

Oznaczenia:

Tradycyjne ciasto drożdżowe z makowym, serowym lub jabłecznym nadzieniem i koniecznie z charakterystyczną posypką, czyli kruszonka z dużą ilością masła.

more
Ser Naturalny Twarogowy Świętokrzyski - Jędrzejów
Ser Naturalny Twarogowy Świętokrzyski - Jędrzejów
Oznaczenia:

Półtłusty ser twarogowy, którego historia sięga 1937 roku.

more
Kiełbasa Świętokrzyska Krajana
Oznaczenia:

 

Producenci: WiR Szproch i Pietrusewicz

more
Chleb żytni na zakwasie z Piekarni Sarnowska
Chleb żytni na zakwasie z Piekarni Sarnowska

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Jest wyrośnięty, z rumianymi bokami i wierzchem, złocistą skórką. Po przekrojeniu kolor ma złocisto-szary, miękisz średnio zbity, z wyraźnymi oczkami powietrza. W smaku chleb jest delikatny z nutą zakwasu żytniego, o zapachu charakterystycznym dla mąki żytniej.

more
Jędrzejowski twarożek śmietankowy
Jędrzejowski twarożek śmietankowy
Oznaczenia:

Aromatyczny twarożek o lekko kwaśnym, aromatyczny smaku, w postaci od białej do lekko kremowej, łatwej do smarowania pasty.

more
Chleb szczeciński
Chleb szczeciński
Oznaczenia:

Jego historia sięga końca lat 60. XX wieku. Metodę wypieku oparto o niemiecką dokumentację.

more