Jakość i tradycja
Region: świętokrzyskie
Masło o barwie kremowej i wysokiej zawartości tłuszczu.
Region: zachodniopomorskie
Prezes Cukierni - Piekarni Woźniak, Wacław Woźniak recepturę swoich pączków opanował jako uczeń w latach 60. XX w. w słynnej w Szczecinie cukierni prowadzonej przez rzemieślnika Mariana Szybowicza.
Region: świętokrzyskie
Półtłusty twaróg, wyrabiany tradycyjną metodą, z najwyższej jakości mleka, bez dodatku konserwantów.
Region: lubelskie
To okrągły placek o średnicy 5-25 cm i grubości ok. 1,5 cm z ciasta pszennego wyborowego. Na powierzchni znajduje się warstwa farszu składającego się z pokrojonej w grubą kostkę cebuli wymieszanej z makiem, solą i olejem roślinnym.
Region: świętokrzyskie
Produkowane z mleka najwyższej jakości, kupowanego od okolicznych rolników.
Region: podkarpackie
Farsz kiełbasiany, doprawiony solą, pieprzem i czosnkiem w zamykanych hermetycznie słoikach, wypiekanych w komorach piekarniczych.
Region: świętokrzyskie
Aromatyczny, bogaty w błonnik i składniki mineralne chleb, wypiekany jest z mąki żytniej typ 2000 z niewielkim dodatkiem mąki pszennej . W celu lepszego spulchnienia dodawana jest niewielka ilość drożdży...
Region: wielkopolskie
Produkowane jest z mleka najwyższej jakości kupowanego od miejscowych rolników.
Region: świętokrzyskie
Jest dobrze wypieczony, ma jasnobrązową, lekko chropowatą skórkę i ciemny, elastyczny miękisz...
« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 następna »