Jakość i tradycja

Region: świętokrzyskie
Winorośl rośnie w gospodarstwie rolnym Marcina Guli, gdzie z powodzeniem owocuje od 9 lat. Uprawę zapoczątkował dziadek p. Marcina przywożąc po wojnie kilka dawnych winorośli z okolic Sandomierza.


Region: dolnośląskie
Kiełbasa ma charakterystyczny smak i zapach, dla kiełbasy wędzonej drewnem olchowym, z wyraźnie wyczuwalnym zapachem czosnku i innych przypraw. Rodzinna receptura Matusiewiczów.


Region: dolnośląskie
Ta słonina, to prawdziwy rarytas o finezyjnym smaku, wytwarzany według tej samej receptury rodziny Matusiewiczów od ponad 80 lat.


Region: dolnośląskie
Szynka niemczańska bez kości ma zapach i aromat charakterystyczny dla wyrobów peklowanych w solance i parzonych i wędzonych. Rodzinna receptura Matusiewiczów.


Region: kujawsko-pomorskie
Twaróg tłusty i pyszny.


Region: wielkopolskie
Miód pochodzi z nektaru zbieranego na własnej plantacji rzepaku i plantacjach rolników, stosujących Dobrą Praktykę Rolniczą na terenie Powidzkiego Parku Krajobrazowego, w pobliżu których ustawiane są ule w początkach kwitnienia.


Region: dolnośląskie
Kiełbasa tradycyjnie wędzona wędzona przy użyciu drewna olchowego. Receptura rodziny Mateusiewiczów.


Region: kujawsko-pomorskie
Twaróg półtłusty i też pyszny.


Region: łódzkie
Miód kremowany, niefiltrowany o bogatym, intensywnym zapachu i smaku pochodzi z pasieki znajdującej się na obrzeżach Parku Krajobrazowego Wzniesień Łódzkich.

« poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 następna »