Drukuj artykuł
Wybierz branżę

wielkopolskie

Kiełbasa biała parzona wielkopolska
Kiełbasa biała parzona wielkopolska
Oznaczenia:

Niepeklowana kiełbasa wieprzowa z wyraźnie wyczuwalną nutą majeranku i lekkim aromatem soli i czosnku.

more
Śmietanka kremowa - Jana

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Śmietanka kremowa nie zawiera żadnych dodatków stabilizujących.

more
Chleb żytni na zakwasie z Piekarni Sarnowska
Chleb żytni na zakwasie z Piekarni Sarnowska

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Jest wyrośnięty, z rumianymi bokami i wierzchem, złocistą skórką. Po przekrojeniu kolor ma złocisto-szary, miękisz średnio zbity, z wyraźnymi oczkami powietrza. W smaku chleb jest delikatny z nutą zakwasu żytniego, o zapachu charakterystycznym dla mąki żytniej.

more
Masło ekstra ze Strzałkowa
Masło ekstra ze Strzałkowa

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

 

Produkowane jest z mleka  najwyższej jakości kupowanego od miejscowych rolników.

 

 

more
Masło wielkopolskie - Jana
Masło wielkopolskie - Jana

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

 

Masło wytwarzane z najwyższej jakości mleka, bez dodatków poprawiających barwę, smak czy aromat.

 

 

more
Wielkopolski ser smażony
Wielkopolski ser smażony

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Charakterystyczny ser Wielkopolski. Został zarejestrowany jako Chronione Oznaczenie Geograficzne w 2009 r.

 

 

more
Gzik wielkopolski
Gzik wielkopolski

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Wyjątkowy, tradycyjny przysmak  w jadłospisie mieszkańców Wielkopolski.

more
Ser pleśniowy „Lazur Błękitny”
Ser pleśniowy „Lazur Błękitny”

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Szlachetne sery pleśniowe produkowane są w Nowych Skalmierzycach od ponad 50 lat.

 

 

more
Miód rzepakowy nektarowy
Miód rzepakowy nektarowy

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Miód pochodzi z nektaru zbieranego na własnej plantacji rzepaku i plantacjach rolników, stosujących Dobrą Praktykę Rolniczą na terenie Powidzkiego Parku Krajobrazowego, w pobliżu których ustawiane są ule w początkach kwitnienia.

more