wielkopolskie
Region: lubuskie wielkopolskie
Niepeklowana kiełbasa wieprzowa z wyraźnie wyczuwalną nutą majeranku i lekkim aromatem soli i czosnku.
Region: wielkopolskie
Śmietanka kremowa nie zawiera żadnych dodatków stabilizujących.
Region: wielkopolskie
Jest wyrośnięty, z rumianymi bokami i wierzchem, złocistą skórką. Po przekrojeniu kolor ma złocisto-szary, miękisz średnio zbity, z wyraźnymi oczkami powietrza. W smaku chleb jest delikatny z nutą zakwasu żytniego, o zapachu charakterystycznym dla mąki żytniej.
Region: wielkopolskie
Produkowane jest z mleka najwyższej jakości kupowanego od miejscowych rolników.
Region: wielkopolskie
Masło wytwarzane z najwyższej jakości mleka, bez dodatków poprawiających barwę, smak czy aromat.
Region: wielkopolskie
Charakterystyczny ser Wielkopolski. Został zarejestrowany jako Chronione Oznaczenie Geograficzne w 2009 r.
Region: wielkopolskie
Wyjątkowy, tradycyjny przysmak w jadłospisie mieszkańców Wielkopolski.
Region: wielkopolskie
Szlachetne sery pleśniowe produkowane są w Nowych Skalmierzycach od ponad 50 lat.
Region: wielkopolskie
Miód pochodzi z nektaru zbieranego na własnej plantacji rzepaku i plantacjach rolników, stosujących Dobrą Praktykę Rolniczą na terenie Powidzkiego Parku Krajobrazowego, w pobliżu których ustawiane są ule w początkach kwitnienia.
« poprzednia 1 2 3 następna »