Mięso i jego przetwory

Region: dolnośląskie
Kiełbasa ma charakterystyczny smak i zapach, dla kiełbasy wędzonej drewnem olchowym, z wyraźnie wyczuwalnym zapachem czosnku i innych przypraw. Rodzinna receptura Matusiewiczów.


Region: dolnośląskie
Ta słonina, to prawdziwy rarytas o finezyjnym smaku, wytwarzany według tej samej receptury rodziny Matusiewiczów od ponad 80 lat.


Region: dolnośląskie
Szynka niemczańska bez kości ma zapach i aromat charakterystyczny dla wyrobów peklowanych w solance i parzonych i wędzonych. Rodzinna receptura Matusiewiczów.


Region: dolnośląskie
Kiełbasa tradycyjnie wędzona wędzona przy użyciu drewna olchowego. Receptura rodziny Mateusiewiczów.


Region: dolnośląskie
Zamknięty w słoiku specjał o charakterystycznym smaku i zapachu pieprzu, czosnku i ziół. Rodzinna receptura Matesewiczów.


Region: małopolskie
W październiku 2010 r. kiełbasa lisiecka została zarejestrowana w UE, a już w 2003 r. zdobyła Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.


Region: Cała Polska dolnośląskie kujawsko-pomorskie lubelskie lubuskie łódzkie małopolskie mazowieckie opolskie podkarpackie podlaskie pomorskie śląskie świętokrzyskie warmińsko-mazurskie Cała Polska zachodniopomorskie
Zarejestrowana zastała jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kwietniu 2011 r.


Region: Cała Polska dolnośląskie kujawsko-pomorskie lubelskie lubuskie łódzkie małopolskie mazowieckie opolskie podkarpackie podlaskie pomorskie śląskie świętokrzyskie warmińsko-mazurskie Cała Polska zachodniopomorskie
Została zarejestrowana jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kwietniu 2011 r.


Region: Cała Polska dolnośląskie kujawsko-pomorskie lubelskie lubuskie łódzkie małopolskie mazowieckie opolskie podkarpackie podlaskie pomorskie śląskie świętokrzyskie warmińsko-mazurskie Cała Polska zachodniopomorskie
Kabanosy zostały zarejestrowane jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w październiku 2011 r.

« poprzednia 1 2 następna »