Mięso i jego przetwory
![Kiełbasa piaszczańska Kiełbasa piaszczańska](/dir_upload/photo/fix/0f0f448524b2bb8392764ad6a275.jpg)
Region: małopolskie
Kiełbasa z mięsa wieprzowego, peklowana, wytwarzana według tradycyjnej receptury, dziedziczonej od pokoleń z ojca na syna.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Kiełbasa biała parzona wielkopolska Kiełbasa biała parzona wielkopolska](/dir_upload/photo/fix/8c02e9792204edf4fa45e5c82fc4.jpg)
Region: lubuskie wielkopolskie
Niepeklowana kiełbasa wieprzowa z wyraźnie wyczuwalną nutą majeranku i lekkim aromatem soli i czosnku.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Krupnioki śląskie Krupnioki śląskie](/dir_upload/photo/fix/85374c2347c975a4d647c0b0efe3.jpg)
Region: dolnośląskie opolskie śląskie
Tradycyjna wędlina podrobowa z dodatkiem kaszy jęczmiennej lub gryczanej, w naturalnej osłonce.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Jagnięcina podhalańska Jagnięcina podhalańska](/dir_upload/photo/fix/476c42efb8bfeb21dde6188f4907.jpg)
Region: małopolskie śląskie
Mięso jagnięciny podhalańskiej jest delikatne i soczyste o specyficznym smaku i zapachu zbliżonym do zapachu sarniny. Jagnięta żywione są wyłącznie mlekiem matki, owce wypasane na halach lub żywione sianem, sianokiszonką i paszami treściwymi.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Baleron tradycyjny, Schab tradycyjny, Boczek tradycyjny, Szynka tradycyjna Baleron tradycyjny, Schab tradycyjny, Boczek tradycyjny, Szynka tradycyjna](/dir_upload/photo/fix/a5c53a678df3ac4fdeebd601afda.jpg)
Region: łódzkie
Wędzonki produkowane są z mięsa wieprzowego ras krajowych, kupowanego od rolników z okolicznych wsi, którzy przestrzegają zasad Dobrej Praktyki Hodowlanej i dobrostanu zwierząt, stosują pasze wolne od GMO.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
Region: świętokrzyskie
Producenci: WiR Szproch i Pietrusewicz
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Kiełbasianka z Górna Kiełbasianka z Górna](/dir_upload/photo/fix/5dcc7eab001b1360bfe0956863ab.jpg)
Region: podkarpackie
Farsz kiełbasiany, doprawiony solą, pieprzem i czosnkiem w zamykanych hermetycznie słoikach, wypiekanych w komorach piekarniczych.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Boczek pieczony z Górna Boczek pieczony z Górna](/dir_upload/photo/fix/32ba22e26e56cc12fdd5977d3b7d.jpg)
Region: podkarpackie
Płaty pieczonego boczku peklowane metodą zalewową, umieszczone są w hermetycznych słoikach i wypiekane.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
![Przysmak wołyński z Niemczy Przysmak wołyński z Niemczy](/dir_upload/photo/fix/e4bafd4fbc5f5509b74174b06a78.jpg)
Region: dolnośląskie
Przysmak wymyślony został przez rodzinę Matusiewiczów, którzy z powiatu Równe na Wołyniu przyjechali do Niemczy tam i od pokoleń specjalizują się w przetwórstwie i konserwacji mięsa.
![more](https://produkty-tradycyjne.pl/layouts/produkty/img/more.gif)
« poprzednia 1 2 następna »