wielkopolskie

Specjalizują się w produkcji oraz sprzedaży najwyższej jakości produktów wędliniarskich i garmażeryjnych z jak najmniejszą ilością konserwantów i związków chemicznych.


Dwór Myśliwski Ustronie to według gości miejsce magiczne. Kuchnia to powrót do tradycji i łowieckiej historii dworku.


Chleb w gospodarstwie ekologicznym w Zębowie wypiekany jest w rodzinie Nowaków od wielu pokoleń, wyłącznie z mąki żytniej według niezmienianej od lat receptury.


Spółdzielnia prowadzi własną piekarnię, wielokrotnie nagradzaną za jakość produkowanego pieczywa opartą na tradycyjny wypieku i starej wypróbowanej recepturze.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1945 r.
Spółdzielnia od 1945 r. dostarcza na rynek świeże przetwory z mleka. Są produkowane tradycyjną metodą, zawierają tylko naturalne składniki pochodzące z mleka, które pochodzi wyłącznie z Wielkopolski.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
2001 r.
Firma specjalizuje się w produkcji wędliniarskiej.


Miody pochodzą ze wsi Otusz stanowiącą najbardziej „zieloną" część gminy Buk, z powodu dużej ilości lasów.


Firma produkuje sok jabłkowy wyciskany metodą tradycyjną.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1988 r.
Firma rodzinna produkuje przede wszystkim oleje tłoczone na zimno, nierafinowane.

« poprzednia 1 2 3 następna »