P.H.P. Tradycyjne Jadło Beata Lis






PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
2001 r.
Województwo:
Rodzaj działalności
Produkcja wędlin.
Info o producencie
Firma specjalizuje się w produkcji wędliniarskiej. Rozpoczęła działalność w 2001 r. Korzysta z własnych receptur, opierających się na tradycji kulinarnej wielkopolskiej wsi i dworu. Wyroby doprawiane są naturalnymi przyprawami: czosnkiem, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim, lubczykiem, kminkiem, kolendrą, gorczycą. Nie stosuje się barwników, wypełniaczy, a jedynym konserwantem jest sól oraz sól peklujaca. Wędliny są wędzone w dymie olchowym. Wszystkie suche wędliny dojrzewają przez co najmniej trzy tygodnie. Tradycyjne Jadło zarejestrowało w 2009 r. na Liście Produktów Tradycyjnych swoje wyroby: salceson czarny i biały. Polędwica królewska ma certyfikat „Jakość Tradycja".
Opis produktów
Wyroby wędliniarskie doprawiane są tylko naturalnymi przyprawami: czosnkiem, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim, lubczykiem, kminkiem, kolendrą, gorczycą. Nie stosuje się barwników, wypełniaczy, a jedynym konserwantem jest sól oraz sól peklujaca.
Certyfikaty i nagrody
Polędwica królewska posiada certyfikat „Jakość Tradycja".
Salceson czarny i biały znajdują się na Liście Produktów Tradycyjnych.
Kontakt
Pomarzanowice
62- 010 Pobiedziska
Tel.: (61) 624 27 33
Zdjęcia

