





Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska TOP-TOMYŚL






PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1945 r.
Województwo:
Status prawny
Spółdzielnia.
Rodzaj działalności
Przetwórstwo mleka.
Info o producencie
Spółdzielnia od 1945 r. dostarcza na rynek przetwory mleczne, produkowane są tradycyjnymi metodami, zawierające tylko naturalne składniki pochodzące z mleka z Wielkopolski. Producenci mleka są członkami Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Nowym Tomyślu. Lokalna wiedza i tradycja oraz stosowana Dobra Praktyka Rolnicza wpływają na wysoki poziom chowu krów oraz gwarantują najwyższą jakość pozyskiwanego surowca - bardzo ważną przy produkcji wyrobów świeżych. Jednym z takich produktów jest wielkopolski ser smażony, którego udokumentowana tradycyjna metoda produkcji została zarejestrowana w UE, a produkt posiada Chronione Oznaczenie Geograficzne. Wielkopolski ser smażony jako pierwszy w kraju wraz z wielkopolskim masłem ekstra został oznaczony znakiem „Jakość Tradycja”. Produktem, który także otrzymał certyfikaty potwierdzające jego tradycyjne metody produkcji jest gzik wielkopolski. W ofercie spółdzielni są także: mleko, śmietanki, jogurty, kefiry, maślanki, twarożki, twarogi oraz mascrem.
Certyfikaty i nagrody
Wielkopolski ser smażony jako pierwszy w kraju wraz z wielkopolskim masłem ekstra został oznaczony znakiem „Jakość Tradycja".
Wielkopolski ser smażony posiada certyfikat Chronione Oznaczenie Geograficzne.
Kontakt
ul. Kolejowa 33
64-300 Nowy Tomyśl
Tel.: (61) 44 22 631
Faks: (61) 44 22 630
top.tomysl@post.pl
www.toptomysl.pl
Zdjęcia
