Drukuj artykuł
Wróć do listy województw Wybierz branżę

wielkopolskie

RSP im. Jarosława Dąbrowskiego Kruszewnia
RSP im. Jarosława Dąbrowskiego Kruszewnia

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1952 r.

 

Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna Kruszewnia istnieje od 1952 r. Produkcją masarską zajmuje się
od 1989 r.

 

more
Rzeźnictwo-Wędliniarstwo dr Maryniak
Rzeźnictwo-Wędliniarstwo dr Maryniak

 

Należy do nielicznych rzeźniczych firm polskich ze starymi tradycjami rodzinnymi.

 

more
SemCo SGNiP Krystyna i Jerzy Just
SemCo SGNiP Krystyna i Jerzy Just

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1990 r.

 

Gospodarstwo specjalizuje się w uprawie i handlu w Polsce i za granicą roślinami zielarskimi, cebulami kwiatowymi, nasionami roślin oleistych, miłorzębu dwuklapowego (Ginkgo biloba) oraz w produkcji olejów.

 

more
VIN-KON S.A.
VIN-KON S.A.

 

Firma jest producentem tradycyjnych win owocowych (aroniowych, wiśniowych, śliwkowych, truskawkowych, jarzębinowych, jabłkowych z miętą), wytwarzanych tradycyjną metodą fermentacji.

 

more
Wędliniarstwo Stefan Słociński
Wędliniarstwo Stefan Słociński

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1990 r.

 

Firma powstała w 1990 r. Od początku prowadzi produkcje wędlin według tradycyjnych starych receptur, na naturalnych przyprawach, bez dodatków funkcjonalnych.

 

more
Wedliniarstwo Stefan Słociński
Wedliniarstwo Stefan Słociński

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1990 r.

more
Zakład Cukierniczy Ryszard Marczak
Zakład Cukierniczy Ryszard Marczak

 

Rodzinna firma cukiernicza, istnieje od 1980 r. Od początku produkuje się tu andruty kaliskie - okrągłe delikatne wafelki.

 

more
Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak s.j.
Zakład Produkcji Spożywczej i Handlu Frąckowiak s.j.

 

Produkuje wielkopolski ser smażony, którego unikalna receptura oparta jest na starej, tradycyjnej, rodzinnej recepturze.

 

more
Zakład Przetwórstwa Rolno - Spożywczego
Zakład Przetwórstwa Rolno - Spożywczego "Wiórek"  Marek Nyćkowiak

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1992 r.

 

Firma rodzinna specjalizuje się w przetwórstwie owoców i warzyw. Produkuje kompoty, syropy, soki, sałatki warzywne, ogórki, kapusty, buraki, przeciery, dżemy, powidła, konfitury i szarlotki oraz owoce w syropie.

 

more