owoce, warzywa, grzyby, zioła i ich przetwory

Właścicielka wyspecjalizowała się w produkcji ekologicznego octu cydrowego (jabłkowego). Główne kierunki produkcji w jej gospodarstwie to przetwórstwo ziół uprawnych i dziko rosnących, grzybów, owoców.


Firma produkuje nadwarciański chrzan po staropolsku w pięciu smakach: tradycyjny, ostry, z miodem, z jabłkiem i z czarną porzeczką.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
2005 r.
Przetwórnia rozpoczęła swoją działalność w 2005 r. Jest jedną z manufaktur Fundacji Domy Wspólnoty Chleb Życia, która powstała w 2002 r.


Konfitury Jaszczowskich bardzo silnie bazują na tradycji - podstawą są stare, domowe przepisy.


Gospodarstwo prowadzi ekologiczną produkcję roślinną. Jej część - warzywa, głównie ogórki i kapusta, są kiszone metodą tradycyjną.


Firma ma w ofercie około 60 typowych dla kuchni polskiej produktów: konfitury, kompoty, syropy z soków owocowych (nie koncentratów), grzyby leśne i warzywa marynowane oraz dodatki do obiadu: buraczki tarte, ogórki kiszone, borówka, gruszka w occie, gruszka korzenna.


Producent naturalnego suszu owocowego, warzywnego i ziołowego, herbatek owocowych, mieszanek warzywnych w postaci wyrobów konfekcjonowanych.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1983 r.
Specyfiką działalności firmy jest tradycyjna produkcja bez konserwantów - z wysokiej jakości warzyw, owoców oraz atestowanych przypraw.


Firma rodzinna z ponad 50-letnią tradycją. Podstawę produkcji stanowi ogórek konserwowy, wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych.

« poprzednia 1 2 następna »