KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw
Województwo:
Rodzaj działalności
Przetwórstwo owoców, warzyw i grzybów głównie na kompoty, konfitury, syropy, marynaty, gotowe dodatki do obiadów.
Info o producencie
Firma ma w ofercie około 60 typowych dla kuchni polskiej produktów: konfitury, kompoty, syropy z soków owocowych (nie koncentratów), grzyby leśne i warzywa marynowane oraz dodatki do obiadu: buraczki tarte, ogórki kiszone, borówka, gruszka w occie, gruszka korzenna.
Przetwory przygotowywane są według tradycyjnych XIX- wiecznych i z początku XX wieku receptur - bez sztucznych dodatków. Po przepisy przetwórnia sięga do starych książek kucharskich - Lucyny Ćwierczakiewiczowej czy Marii Ochorowicz-Monatowej. Przetwory przygotowane są ze świeżych, ręcznie przebranych owoców, warzyw i przypraw z naturalnymi dodatkami, takimi jak cukier czy ocet. Grzyby są skupowane od okolicznych zbieraczy, przede wszystkim z pobliskiej Puszczy Kozienickiej.
Kontakt
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk
Pająków 25B
26 - 704 Przyłęk
Tel: + 48 677 50 23
Faks: + 48 48 677 54 04