Drukuj artykuł
Wróć do listy województw Wybierz branżę

mazowieckie

Browar Ciechan Sp. z o.o.
Browar Ciechan Sp. z o.o.

 

Korzenie powstania browaru sięgają XIV wieku - jest najstarszym działającym browarem na Mazowszu. To tu powstało pierwsze w Polsce piwo pilzneńskie i bawarskie.

 

more
EKO-MEGA Młyny Wodne Sp. z o.o.
EKO-MEGA Młyny Wodne Sp. z o.o.

 

Firma prowadzi certyfikowaną, ekologiczną produkcję mąk, otrąb, kaszy i mieszanek do domowego wypieku chleba.

 

more
Galeria Pierogów Tomasz Nowacki
Galeria Pierogów Tomasz Nowacki

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

2003 r.

 

Firma garmażeryjna powstała w 2003 r. w Warszawie. Produkuje pierogi, naleśniki, krokiety, kluski w różnych smakach...

 

more
Gospodarstwo Ekologiczne. Produkcja kozich serów Sabina i Mieczysław Mąka
Gospodarstwo Ekologiczne. Produkcja kozich serów Sabina i Mieczysław Mąka

 

Tradycyjne gospodarstwo rolne o profilu ekologicznym.

 

more
Gospodarstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Kowalski
Gospodarstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Kowalski

 

W 80-ha gospodarstwie uprawia się len, rzepak, zboża oraz prowadzi chów świń rasy złotnicka biała. Firma specjalizuje się w produkcji oleju rzepakowego i lnianego tłoczonego na zimno.

 

more
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw

 

Firma ma w ofercie około 60 typowych dla kuchni polskiej produktów: konfitury, kompoty, syropy z soków owocowych (nie koncentratów), grzyby leśne i warzywa marynowane oraz dodatki do obiadu: buraczki tarte, ogórki kiszone, borówka, gruszka w occie, gruszka korzenna.

 

more
Nalewkarnia „Longinus” Rafał Dziliński
Nalewkarnia „Longinus” Rafał Dziliński

 

Firma jest małym rodzinnym przedsięwzięciem, próbującym wskrzesić tradycję produkcji wspaniałych i oryginalnych nalewek owocowych. Od ponad 15 lat zajmuje  się wytwarzaniem nalewek owocowych, wypróbowując różne tradycyjne receptury i surowce.

 

more
Nalewki Staropolskie Karol Majewski i Wspólnicy Sp. z o.o.
Nalewki Staropolskie Karol Majewski i Wspólnicy Sp. z o.o.

 

 

Nalewki staropolskie przyrządzane są w tradycyjny domowy sposób, według starodawnych receptur, tylko z naturalnych składników z wyselekcjonowanych gatunków półdzikich owoców.

 

more
Obwarzanki Odrzywolskie Jan Bińkowski
Obwarzanki Odrzywolskie Jan Bińkowski

 

Tradycja produkcji obwarzanków w rodzinie Bińkowskich liczy już 70 lat.

 

more