Zakład Handlu i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „Ścinawa”
Województwo:
Rodzaj działalności
Produkcja ogórka konserwowego, marynat z patisona żółtego, ćwikły z chrzanem, sałatek z buraków, sałatek warzywnych, przecierów, miksów i przysmaków tradycyjnymi metodami bez użycia konserwantów i środków barwiących.
Info o producencie
Firma rodzinna z ponad 50-letnią tradycją. Podstawę produkcji stanowi ogórek konserwowy, wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych.
Zakład jako pierwszy w Polsce rozpoczął w 2000 r. produkcję marynat z patisona żółtego (patison w słojach i patisony drążone). Dużą popularnością wśród konsumentów cieszy się również ćwikła z chrzanem, sałatka z buraków, sałatki warzywne, przeciery, miksy i przysmaki, produkowane tradycyjnie bez użycia konserwantów i środków barwiących.
Nagradzane wyroby
Ogórek konserwowy w 2006 r. otrzymał nagrodę „Perły" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo" - Smaki Regionów".
Certyfikaty i nagrody
Ogórek konserwowy wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych.
Kontakt
Zakład Handlu i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „Ścinawa" Teofil Szelwika, Marta Postoł
ul. 1 Maja 28
59-330 Ścinawa
Tel.: (76) 843-61-00, (76) 843-65-40,