mazowieckie

Korzenie powstania browaru sięgają XIV wieku - jest najstarszym działającym browarem na Mazowszu. To tu powstało pierwsze w Polsce piwo pilzneńskie i bawarskie.


Firma prowadzi certyfikowaną, ekologiczną produkcję mąk, otrąb, kaszy i mieszanek do domowego wypieku chleba.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
2003 r.
Firma garmażeryjna powstała w 2003 r. w Warszawie. Produkuje pierogi, naleśniki, krokiety, kluski w różnych smakach...


Tradycyjne gospodarstwo rolne o profilu ekologicznym.


W 80-ha gospodarstwie uprawia się len, rzepak, zboża oraz prowadzi chów świń rasy złotnicka biała. Firma specjalizuje się w produkcji oleju rzepakowego i lnianego tłoczonego na zimno.


Firma ma w ofercie około 60 typowych dla kuchni polskiej produktów: konfitury, kompoty, syropy z soków owocowych (nie koncentratów), grzyby leśne i warzywa marynowane oraz dodatki do obiadu: buraczki tarte, ogórki kiszone, borówka, gruszka w occie, gruszka korzenna.


Firma jest małym rodzinnym przedsięwzięciem, próbującym wskrzesić tradycję produkcji wspaniałych i oryginalnych nalewek owocowych. Od ponad 15 lat zajmuje się wytwarzaniem nalewek owocowych, wypróbowując różne tradycyjne receptury i surowce.


Nalewki staropolskie przyrządzane są w tradycyjny domowy sposób, według starodawnych receptur, tylko z naturalnych składników z wyselekcjonowanych gatunków półdzikich owoców.


Tradycja produkcji obwarzanków w rodzinie Bińkowskich liczy już 70 lat.

« poprzednia 1 2 następna »