Mleko i jego przetwory
Region: lubelskie
Kefir, jak dawniej, zawiera tylko naturalne składniki, tzn. w składzie produktu jest tylko mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii i drożdże kefirowe, nie ma w nim konserwantów i ulepszaczy.
Region: lubelskie
Śmietana Bieluch nie zawiera stabilizatorów ani środków konserwujących. W jej składzie znajdziemy tylko śmietankę i żywe kultury mleczarskie.
Region: lubelskie
Twaróg produkowany bez żadnych dodatków, według nie zmienionej od pokoleń receptury.
Region: lubelskie
Masło śmietankowe nadbużańskie jest produktem naturalnym, produkowanym jedynie ze śmietanki. Wyróżnia się naturalnym, wspaniałym śmietankowym smakiem i zapachem.
Region: wielkopolskie
Śmietanka kremowa nie zawiera żadnych dodatków stabilizujących.
Region: mazowieckie
Oba produkty posiadają znak "Jakość Tradycja"
Region: świętokrzyskie
Półtłusty ser twarogowy o delikatnej, wilgotnej konsystencji i łagodnym, kremowym smaku.
Region: świętokrzyskie
Półtłusty ser twarogowy, którego historia sięga 1937 roku.
Region: świętokrzyskie
Aromatyczny twarożek o lekko kwaśnym, aromatyczny smaku, w postaci od białej do lekko kremowej, łatwej do smarowania pasty.