Oleje i tłuszcze
Region: wielkopolskie
Olej dyniowytłoczony z pestek dyni, na zimno, nierafinowany, o ciemnozielonej barwie, doskonałym smaku i zapachu
Region: wielkopolskie
Klimat Wielkopolski sprzyja uprawie roślin oleistych i dobrze wpływa na ich jakość, m.in. na jakość lnu i tłoczonego z jego nasion oleju. Wielkopolski olej lniany cechuje się specyficznymi walorami smakowymi.
Region: wielkopolskie
Olej konopny tłoczony na zimno, nierafinowany zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Jest to produkt tradycyjny o wyjątkowym smaku i zapachu, o wysokich walorach zdrowotnych.
Region: mazowieckie
Oprócz specjalnie dobranego tłuszczu, w smalcu tym znajdują się tylko naturalne przyprawy. Nie zawiera konserwantów, polepszaczy czy stabilizatorów.
Region: wielkopolskie
Ma piękną, złocistą, czasem przechodzącą w bursztynową barwę, jest klarowny o charakterystycznym dla nasion rzepaku, delikatnym zapachu i smaku...
Region: wielkopolskie
Metoda tłoczenia oleju na zimno ma w Wielkopolsce ponad 200-letnią tradycję. Olej wytwarzany z pestek dyni jest klarowny, ma barwę od ciemnobrunatnej do zielonobrunatnej i delikatny, charakterystyczny dla pestek dyni zapach...
Region: wielkopolskie
Pierwszy i jak dotąd jedyny polski produkt, który uzyskal rejestrację unijną jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kategorii oleje i tłuszcze. Zarejestrowany został w czerwcu 2009 r.