





Spółdzielnia Mleczarska Rospuda






PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1990 r.
Województwo:
Status prawny
Spółdzielnia.
Rodzaj działalności
Produkcja serów twardych dojrzewających, wytwarzanych metodą tradycyjną i nowoczesną, oraz masła.
Info o producencie
Spółdzielnia Mleczarska Rospuda w Filipowie rozpoczęła działalność w 1990 r. Specjalizuje się w produkcji serów twardych dojrzewających, wytwarzanych metodą tradycyjną oraz nowoczesną, oraz masła. W spółdzielni obowiązuje system kontroli jakości HACCP. Dzięki starannej produkcji sery charakteryzują się wysoką jakością i doskonałym smakiem. Ekologiczny surowiec do produkcji pozyskiwany jest z terenu kilku gmin, m.in. położonych wzdłuż szlaku rzeki Rospudy, która przepływa przez jeziora Czarne, Rospuda, Kamienne Długie, Garbaś, Głębokie, Sumowo.
Sery typu holenderskiego, masło ekstra oraz masło tradycyjne o zawartości wody 16%, produkowane są wyłącznie z mleka krowiego bez dodatku innych surowców takich, jak olej roślinny.
Opis produktów
Sery twarde dojrzewające wytwarzane są z surowców ekologicznych (sery typu holenderskiego produkowane są wyłącznie z mleka krowiego).
Masło ekstra oraz masło tradycyjne o zawartości wody 16% również produkowane są wyłącznie z mleka krowiego.
Certyfikaty i nagrody
W spółdzielni obowiązuje system kontroli jakości HACCP.
Kontakt
ul. 1 Maja 48
16-424 Filipów
Tel.: (87) 569 60 19
Handel: (87) 569 62 45
Faks: (87) 569 62 46
E-mail: smrospudafilipow@wp.pl
E-mail (handel): handelrospuda@wp.pl
Zdjęcia



