





Gospodarstwo Ekologiczne. Produkcja kozich serów Sabina i Mieczysław Mąka






Województwo:
Rodzaj działalności
Działalność agroturystyczna, ekologiczna produkcja sera podpuszczkowego twarogowego oraz wędzonego.
Info o producencie
Tradycyjne gospodarstwo rolne o profilu ekologicznym. Prowadzi działalność agroturystyczną obejmującą noclegi oraz wyżywienie, a także produkuje ekologiczne sery podpuszczkowe twarogowe oraz wędzone (tzw. „opkopcki") na bazie koziego mleka z gospodarstwa. Wszystkie wyroby wytwarzane są tradycyjnymi metodami, bez używania środków chemicznych. Gospodarstwo sprzedaje sery do sklepów ekologicznych w Warszawie, na targach, kiermaszach itp. Posiada certyfikat sprzedaży bezpośredniej żywności ekologicznej.
Opis produktów
Ekologiczne sery podpuszczkowe twarogowe oraz wędzone (tzw. „opkopcki") wytwarzane są na bazie koziego mleka z własnego gospodarstwa.
Informacje o sprzedaży
Produkty można zakupić w sklepach ekologicznych w Warszawie, na targach, kiermaszach.
Kontakt
Grale 45
07-420 Kadzidło
Tel.: (29) 594 00 62, 604 417 025
E-mail: eko_grale@wp.pl
Zdjęcia
