





Tradycyjne Gospodarstwo Rolne Wioletty i Dariusza Marcinowskich






Województwo:
Rodzaj działalności
Hodowla kur zielononóżek kuropatwianych, kapłonów i pulard, oraz sprzedaż jaj od kur zielononóżek i perliczek. Produkcja makaronów, masła, likieru i różnych dań.
Info o producencie
Prowadzi hodowlę kur zielononóżek kuropatwianych, kapłonów i pulard, sprzedaje jaja od kur zielononóżek i perliczek. Z jaj zielononóżek kuropatwianych produkowany jest makaron radziwiłłowski 20-jajeczny, który jest wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. W gospodarstwie wytwarzane jest również masło klarowane i likier jajeczny radziwiłłowski.
Wioletta i Dariusz Marcinowscy są laureatami „Perły 2010" za makaron radziwiłłowski oraz „Perły 2011" za rosół dworski mazowiecki w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów".
Opis produktów
Produkty tradycyjne: makaron radziwiłłowski 20-jajeczny, masło klarowane, likier jajeczny radziwiłłowski.
Nagradzane wyroby
Makaron radziwiłłowski otrzymał „Perłę 2010" a rosół dworski mazowiecki „Perłę 2011" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów".
Certyfikaty i nagrody
Makaron radziwiłłowski 20-jajeczny jest wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych.
Kontakt
Topolowa 3
96-332 Radziwiłłów
Tel.: 693148729
Zdjęcia

