Markowa Zakład Uboju i Przerobu Mięsa
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1989 r.
Województwo:
Rodzaj działalności
Produkcja tradycyjnych wyrobów wędliniarskich.
Info o producencie
Produkcja: tradycyjne wyroby wędliniarskie. Dzięki ściśle przestrzeganym recepturom wędliny powstają w taki sam tradycyjny sposób, jaki wykorzystywany był jeszcze w latach 50. minionego wieku. Zakład powstał w 1989 r. na bazie gospodarstwa rolnego, prowadzonego przez właścicieli. Początkowo firma produkowała kilkaset kilogramów tygodniowo, później - 7,5 tony. Obecnie produkty rodziny Fołtów dostępne są na terenie całego Podkarpacia, ale też w punktach ze zdrową, ekologiczną żywnością w Warszawie czy Krakowie. Firma od początku jest przedsiębiorstwem rodzinnym, dlatego nie produkuje na masową skalę - tu najważniejsza jest jakość, a nie ilość. Zakład spełnia wszystkie wymogi Unii Europejskiej związane z produkcją wędlin. Kiełbasa wiejska z markowej otrzymała nagrodę „Perła 2004" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".
Nagradzane wyroby
Kiełbasa wiejska z markowej otrzymała nagrodę „Perła 2004" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".
Kontakt
Markowa Zakład Uboju i Przerobu Mięsa
Jan Fołta Markowa 409
37-120 Markowa
Tel.: +48 17-225-65-557
Faks: +48 17-225-0-318