wyroby piekarnicze i cukiernicze

PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1948 r.
GS w Baranowie powstała w 1948 r. i od tego czasu jej piekarnia wypieka chleby, bułki i ciasta według tradycyjnych receptur i z zastosowaniem tradycyjnych technologii.


Tradycja produkcji obwarzanków w rodzinie Bińkowskich liczy już 70 lat.


Wypiekane jest tu naturalne pieczywo żytnie. Specjalność firmy to chleb żytni, żytni razowy i orkiszowy na zakwasie.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
2005 r.
Firma specjalizuje się w wyrobach regionalnych, ale ma w swojej ofercie także produkty ciastkarskie, cukiernicze i piekarskie.


Firma rodzinna z 80-letnią tradycją, wytwarzająca pieczywo według receptur okresu międzywojennego - lat 20. - 30. ubiegłego wieku.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1990 r.
Firma zajmuje się wypiekiem obwarzanków metodą tradycyjną od 1990 r.


Rodzinna firma cukiernicza, istnieje od 1980 r. Od początku produkuje się tu andruty kaliskie - okrągłe delikatne wafelki.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1990 r.
Pomysł na uruchomienie firmy właściciele zaczerpnęli z rodzinnej tradycji pieczenia sękacza.


„FAWOR" to firma specjalizująca się w produkcji wyrobów piekarskich, cukierniczych oraz lodów. Jest największym producentem pieczywa na rynku poznańskim.
