mleko, nabiał i przetwory mleczne

Powstała w latach 20 ubiegłego stulecia. Wiodącym produktem naszej Spółdzielni są sery dojrzewające typu holenderskiego.


Specjalnością firmy są kajmaki i gotowe masy kajmakowe, których produkcja opiera się na starych recepturach: tradycyjny, orzechowy, klasyczny, kajmak z solą morską, polewy kajmakowe do lodów.


Rodzinna przydomowa wytwórnia w gospodarstwie rolnym sera korycińskiego „Swojskiego" o różnych smakach i w różnych rodzajach.


Ser koryciński „Swojski" zwany żółtym jest produkowany w tym gospodarstwie od pokoleń.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1990 r.
Spółdzielnia Mleczarska Rospuda specjalizuje się w produkcji serów twardych dojrzewających, wytwarzanych metodą tradycyjną oraz nowoczesną, oraz masła.


Sery produkowane we własnych gospodarstwach rolnych przez mieszkańców gminy Wiżajny i Rutka Tartak.


Gospodarstwo położone jest w pobliżu Jeleniej Góry. Specjalizuje się w produkcji serów kozich z własnych kóz (stado liczy 80 sztuk).


Produkuje wielkopolski ser smażony, którego unikalna receptura oparta jest na starej, tradycyjnej, rodzinnej recepturze.


Kultywuje 400-letnią tatrzańską tradycję w produkcji oscypka, bundzu i bryndzy.

« poprzednia 1 2 następna »