Drukuj artykuł
Wybierz województwo

Oleje i tłuszcze

Olej dyniowy
Olej dyniowy

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Olej dyniowytłoczony z pestek dyni, na zimno, nierafinowany, o ciemnozielonej barwie, doskonałym smaku i zapachu

more
Wielkopolski olej lniany
Wielkopolski olej lniany

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Klimat Wielkopolski sprzyja uprawie roślin oleistych i dobrze wpływa na ich jakość, m.in. na jakość lnu i tłoczonego z jego nasion oleju. Wielkopolski olej lniany cechuje się specyficznymi walorami smakowymi.

more
Olej konopny
Olej konopny

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Olej konopny tłoczony na zimno, nierafinowany zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Jest to produkt tradycyjny o wyjątkowym smaku i zapachu, o wysokich walorach zdrowotnych.

more
Smalec staropolski ze skwarkami
Smalec staropolski ze skwarkami

Region: mazowieckie

Oznaczenia:

Oprócz specjalnie dobranego tłuszczu, w smalcu tym znajdują się tylko naturalne przyprawy. Nie zawiera konserwantów, polepszaczy czy stabilizatorów.

 

 

more
Olej rzepakowy z Wielkopolski
Olej rzepakowy z Wielkopolski

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Ma piękną, złocistą, czasem przechodzącą w bursztynową barwę, jest klarowny o charakterystycznym dla nasion rzepaku, delikatnym zapachu i smaku...

more
Olej z Pestek Dyni
Olej z Pestek Dyni

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Metoda tłoczenia oleju na zimno ma w Wielkopolsce ponad 200-letnią tradycję. Olej wytwarzany z pestek dyni jest klarowny, ma barwę od ciemnobrunatnej do zielonobrunatnej i delikatny, charakterystyczny dla pestek dyni zapach...

more
Olej rydzowy
Olej rydzowy

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Pierwszy i jak dotąd jedyny polski produkt, który uzyskal rejestrację unijną jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kategorii oleje i tłuszcze. Zarejestrowany został w czerwcu 2009 r.

more