Masło ekstra, Ser twarogowy tłusty, Ser twarogowy półtłusty
Region: Małopolskie
Surowcem do produkcji jest mleko najwyższej jakości, skupowane od rolników karmiących krowy paszami wytwarzanymi zgodnie z Dobrą Praktyką Rolniczą, niezawierającymi GMO. Rolnicy dbają o dobrostan zwierząt, stosują zasady Dobrej Praktyki Hodowlanej. Dzięki temu twarogi długo zachowują świeżość, mają niepowtarzalny zapach i smak, przypominają wyroby domowe. Wieloletnia tradycja i bogate doświadczenie w przetwórstwie mleka sprawiają, że po twarogi z Miechowa chętnie sięgają konsumenci. Podobnie jest z masłem, które charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem.
Galeria
Nazwa i adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Miechowie
ul. B. Prusa 5, 32-200 Miechów