Drukuj artykuł

Twaróg półtłusty ze Skoczowa

Region: Śląskie

Oznaczenia:

 

Wysoka jakość twarogu wynika z tradycyjnego sposobu produkcji, która przebiega pod okiem doświadczonego serowara. Twaróg wyrabiany jest  bez dodawania konserwantów i aromatów. Jest prasowany w chustach serowarskich, ręcznie krojony i pakowany. Najwyższej jakości mleko pochodzi z terenów górskich, a dostawcy są członkami Spółdzielni; w żywieniu krów wykorzystują pasze produkowane we własnych gospodarstwach co decyduje o wyjątkowym smaku mleka oraz zawartych w nim składnikach odżywczych. Twaróg półtłusty ze Skoczowa stanowi wyśmienitą bazę do serników, pierogów, naleśników i cieszy się dużą popularnością na imprezach regionalnych i targach, a także w sprzedaży detalicznej.

 

 

 

Nazwa i adres producenta

 

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Skoczowie

ul. Ustrońska 13, 43-430 Skoczów