Twaróg półtłusty ze Skoczowa
Region: Śląskie
Wysoka jakość twarogu wynika z tradycyjnego sposobu produkcji, która przebiega pod okiem doświadczonego serowara. Twaróg wyrabiany jest bez dodawania konserwantów i aromatów. Jest prasowany w chustach serowarskich, ręcznie krojony i pakowany. Najwyższej jakości mleko pochodzi z terenów górskich, a dostawcy są członkami Spółdzielni; w żywieniu krów wykorzystują pasze produkowane we własnych gospodarstwach co decyduje o wyjątkowym smaku mleka oraz zawartych w nim składnikach odżywczych. Twaróg półtłusty ze Skoczowa stanowi wyśmienitą bazę do serników, pierogów, naleśników i cieszy się dużą popularnością na imprezach regionalnych i targach, a także w sprzedaży detalicznej.
Nazwa i adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Skoczowie
ul. Ustrońska 13, 43-430 Skoczów