Anna Bednarska. Gospodarstwo eko-agroturystyczne „BArD”
Województwo:
Rodzaj działalności
Przetwórstwo ziół uprawnych i dziko rosnących, grzybów, owoców. Hodowla królików rasy popielański biały. Prowadzona jest również działalność agroturystyczna.
Info o producencie
Właścicielka wyspecjalizowała się w produkcji ekologicznego octu cydrowego (jabłkowego). Główne kierunki produkcji w jej gospodarstwie to przetwórstwo ziół uprawnych i dziko rosnących (susze ziołowe), grzybów (susze, solanki, marynaty), owoców (soki, susze owocowe, syropy). Hoduje się tu także króliki - rasy popielański biały. Gospodarstwo posiada w Międzyrzeczu punkt sprzedaży. Anna Bednarska prowadzi również działalność agroturystyczną. W 2003 r. za grzyby w solance zajęła III miejsce w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów", a w 2012 r. jej ocet cydrowy dostał nominację do nagrody „Perła".
Opis produktów
Ocet cydrowy (jabłkowy) - produkt ekologiczny.
Susze ziołowe z ziół uprawnych i dziko rosnących.
Grzyby - susze, solanki, marynaty.
Owoce - soki, susze owocowe, syropy.
Nagradzane wyroby
Grzyby w solance zajęły III miejsce w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów" w roku 2003.
Ocet cydrowy dostał nominację do nagrody „Perła" w roku 2012.
Informacje o sprzedaży
W Międzyrzeczu znajduje się punkt sprzedaży.
Kontakt
Anna Bednarska
Marianowo 32 (dawniej Gumniska)
66-300 Międzyrzecz.
tel. 95 741 99 17
kom. 501 852 869
e-mail: b_bard@poczta.onet.pl