Mięso i jego przetwory
Region: dolnośląskie
Kiełbasa ma charakterystyczny smak i zapach, dla kiełbasy wędzonej drewnem olchowym, z wyraźnie wyczuwalnym zapachem czosnku i innych przypraw. Rodzinna receptura Matusiewiczów.
Region: dolnośląskie
Ta słonina, to prawdziwy rarytas o finezyjnym smaku, wytwarzany według tej samej receptury rodziny Matusiewiczów od ponad 80 lat.
Region: dolnośląskie
Szynka niemczańska bez kości ma zapach i aromat charakterystyczny dla wyrobów peklowanych w solance i parzonych i wędzonych. Rodzinna receptura Matusiewiczów.
Region: dolnośląskie
Kiełbasa tradycyjnie wędzona wędzona przy użyciu drewna olchowego. Receptura rodziny Mateusiewiczów.
Region: dolnośląskie
Zamknięty w słoiku specjał o charakterystycznym smaku i zapachu pieprzu, czosnku i ziół. Rodzinna receptura Matesewiczów.
Region: małopolskie
W październiku 2010 r. kiełbasa lisiecka została zarejestrowana w UE, a już w 2003 r. zdobyła Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
Region: Cała Polska dolnośląskie kujawsko-pomorskie lubelskie lubuskie łódzkie małopolskie mazowieckie opolskie podkarpackie podlaskie pomorskie śląskie świętokrzyskie warmińsko-mazurskie Cała Polska zachodniopomorskie
Zarejestrowana zastała jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kwietniu 2011 r.
Region: Cała Polska dolnośląskie kujawsko-pomorskie lubelskie lubuskie łódzkie małopolskie mazowieckie opolskie podkarpackie podlaskie pomorskie śląskie świętokrzyskie warmińsko-mazurskie Cała Polska zachodniopomorskie
Została zarejestrowana jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kwietniu 2011 r.
Region: Cała Polska dolnośląskie kujawsko-pomorskie lubelskie lubuskie łódzkie małopolskie mazowieckie opolskie podkarpackie podlaskie pomorskie śląskie świętokrzyskie warmińsko-mazurskie Cała Polska zachodniopomorskie
Kabanosy zostały zarejestrowane jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w październiku 2011 r.
« poprzednia 1 2 następna »