Drukuj artykuł
Wybierz województwo

Mięso i jego przetwory

Kiełbasa niemczańska
Kiełbasa niemczańska

Region: dolnośląskie

Oznaczenia:

Kiełbasa ma charakterystyczny smak i zapach, dla kiełbasy wędzonej drewnem olchowym, z wyraźnie wyczuwalnym zapachem czosnku i innych przypraw. Rodzinna receptura Matusiewiczów.

 

more
Słonina marynowana z Niemczy
Słonina marynowana z Niemczy

Region: dolnośląskie

Oznaczenia:

Ta słonina, to prawdziwy rarytas o finezyjnym smaku, wytwarzany według tej samej receptury rodziny Matusiewiczów od ponad 80 lat.

 

 

more
Szynka wieprzowa niemczańska
Szynka wieprzowa niemczańska

Region: dolnośląskie

Oznaczenia:

Szynka niemczańska bez kości ma zapach i aromat charakterystyczny dla wyrobów peklowanych w solance i parzonych i wędzonych. Rodzinna receptura Matusiewiczów.

 

 

more
Kiełbasa „Galicjanka” z Niemczy
Kiełbasa „Galicjanka” z Niemczy

Region: dolnośląskie

Oznaczenia:

Kiełbasa tradycyjnie wędzona wędzona  przy użyciu drewna olchowego. Receptura rodziny Mateusiewiczów.

 

more
Mięso w kawałkach niemczańskie domowe
Mięso w kawałkach niemczańskie domowe

Region: dolnośląskie

Oznaczenia:

Zamknięty w słoiku specjał o charakterystycznym smaku i zapachu pieprzu, czosnku i ziół. Rodzinna receptura Matesewiczów.

 

more
Kiełbasa lisiecka - Małopolska
Kiełbasa lisiecka - Małopolska

Region: małopolskie

Oznaczenia:

W październiku 2010 r. kiełbasa lisiecka  została zarejestrowana w UE, a już w 2003 r. zdobyła Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.

 

 

 

 

more
Kiełbasa myśliwska staropolska
Kiełbasa myśliwska staropolska
Oznaczenia:

Zarejestrowana zastała jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kwietniu 2011 r.

more
Kiełbasa jałowcowa staropolska
Kiełbasa jałowcowa staropolska
Oznaczenia:

Została zarejestrowana jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność w kwietniu 2011 r.

 

more
Kabanosy staropolskie
Kabanosy staropolskie
Oznaczenia:

Kabanosy zostały zarejestrowane jako Gwarantowana Tradycyjna Specjalność  w październiku 2011 r.

more