Drukuj artykuł
Wybierz branżę

lubelskie

Maślanka naturalna z Bychawy
Maślanka naturalna z Bychawy

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Maślanka nie zawiera dodatków stabilizujących, zagęszczających, konserwujących. Dobór szczepów bakterii ma na celu nadanie maślance lekko kwaśnego smaku i zapachu oraz odpowiedniej struktury skrzepu.

more
Śmietana z Bychawy
Śmietana z Bychawy

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Śmietana w spółdzielni w Bychawie produkowana jest tradycyjną metodą, czyli ukwaszana czystymi kulturami mleczarskimi w kubkach. Jest produktem w pełni naturalnym.

more
Kefir jak dawniej
Kefir jak dawniej

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Kefir, jak dawniej, zawiera tylko naturalne składniki, tzn. w składzie produktu jest tylko mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii i drożdże kefirowe, nie ma w nim konserwantów i ulepszaczy.

more
Śmietana 18% Bieluch
Śmietana 18% Bieluch

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Śmietana Bieluch nie zawiera stabilizatorów ani środków konserwujących. W jej składzie znajdziemy tylko śmietankę i żywe kultury mleczarskie.

more
Twaróg półtłusty Bieluch
Twaróg półtłusty Bieluch

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Twaróg produkowany bez żadnych dodatków, według nie zmienionej od pokoleń receptury.

more
Masło śmietankowe nadbużańskie Bieluch
Masło śmietankowe nadbużańskie Bieluch

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Masło śmietankowe nadbużańskie jest produktem naturalnym, produkowanym jedynie ze śmietanki. Wyróżnia się naturalnym, wspaniałym śmietankowym smakiem i zapachem.

more
Cebularz lubelski
Cebularz lubelski

Region: lubelskie

Oznaczenia:

To okrągły placek o średnicy 5-25 cm i grubości ok. 1,5 cm z ciasta pszennego wyborowego. Na powierzchni znajduje się warstwa farszu składającego się z pokrojonej w grubą kostkę cebuli wymieszanej z makiem, solą i olejem roślinnym.

more
piróg biłgorajski - Ziemia Biłgorajska, woj. lubelskie
piróg biłgorajski - Ziemia Biłgorajska, woj. lubelskie

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Od września 2005 roku piróg biłgorajski jest wpisany na krajową Listę Produktów Tradycyjnych, a w 2006 r. otrzymał Perłę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.

more
Jabłka Lubelskie
Jabłka Lubelskie

Region: lubelskie

Oznaczenia:

Jabłka lubelskie to odmiany Idared, Gloster, Jonagold, Jonagored, Gala, Ligol, Szampion, Eliza, Red Jonaprince, Boiken, a także odmiany znane i uprawiane już w początkach XX w., czyli Golden Delicious i Alwa, które wciąż cieszą się dużą popularnością wśród konsumentów i sadowników.

more