Zagroda Ekologiczna „Kozia Łąka”






Województwo:
Rodzaj działalności
Produkcja serów kozich z mleka od własnych kóz.
Info o producencie
Gospodarstwo położone jest w pobliżu Jeleniej Góry. Specjalizuje się w produkcji serów kozich z mleka od własnych kóz (stado liczy 80 sztuk). Wszystkie używane do produkcji produkty są naturalne - nie stosuje się nawozów sztucznych ani pestycydów. Ser kozi łomnicki został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych, a ser kozi z kozieradką otrzymał „Perłę 2012" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Podczas II Szczytu Partnerstwa Wschodniego w Warszawie w 2011 r. w ramach prezydencji Polski w UE ser kozi łomnicki był podawany uczestnikom i promował polską kuchnię.
Nagradzane wyroby
Ser kozi z kozieradką otrzymał „Perłę 2012" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".
Certyfikaty i nagrody
Ser kozi łomnicki został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych.
Kontakt
ul. Lipowa 3
Łomnica k. Jeleniej Góry
Tel.: 608 55 45 71
Zdjęcia
