„Społem” Powszechna Spółdzielnia Spożywców Kielce
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1919 r.
Województwo:
Status prawny
Spółdzielnia.
Rodzaj działalności
Handel, produkcja piekarsko-ciastkarska, gastronomia.
Info o producencie
Firma istnieje od 1919 r. Rodzaj działalności: handel, produkcja piekarsko-ciastkarska, gastronomia. Jest znana w regionie świętokrzyskim jako producent doskonałego pieczywa podstawowego, gatunkowego i drobnego oraz wyśmienitych wyrobów ciastkarskich.
Oferuje kilkanaście rodzajów chleba, m.in. razowy żytni, na miodzie, orkiszowy, z amarantusem, ze słonecznikiem, lnem, graham, a także bułki, rogale, obwarzanki, paluchy, ciasta, torty, ciasteczka oraz żurek kielecki.Pieczywo jest wytwarzane zgodnie z tradycyjną technologią. Procesy naturalnej fermentacji nadają wyrobom doskonały smak i aromat. Wyroby ciastkarskie, wykonane metodami rzemieślniczymi, oparte są na najlepszych recepturach. Wysoką jakość pieczywa potwierdziło Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności w Tarnowie, przyznając znak Żywność Atestowana na wiele wyrobów spółdzielni.
Opis produktów
Pieczywa podstawowe, gatunkowe i drobne (chleb razowy żytni, na miodzie, orkiszowy, z amarantusem, ze słonecznikiem, lnem, graham, a także bułki, rogale, obwarzanki, paluchy), wyroby ciastkarskie, ciasta, torty, żurek kielecki.
Certyfikaty i nagrody
Wiele wyrobów spółdzielni otrzymało znak Żywność Atestowana przyznany przez Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności w Tarnowie.
Kontakt
ul. Św. Leonarda 6
25-311 Kielce
Biuro piekarni i ciastkarni:
ul. Witosa 68
25-561 Kielce
Tel.: (41) 331 85 30, (41) 368 64 78, tel./faks: (41) 362 45 57
E-mail: piekarnia@spolem.net.pl