





Wyrób i Sprzedaż Obwarzanków. Mariola Krzysztofik






PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1990 r.
Województwo:
Rodzaj działalności
Wypiek obwarzanków.
Info o producencie
Firma zajmuje się wypiekiem obwarzanków metodą tradycyjną od 1990 r. Produkuje pięć rodzajów obwarzanków: klasyczne (do ich produkcji dodaje się miód, co sprawia, że są lekko wilgotne), ptysiowe (z ciasta ptysiowego, duże i pulchne), biszkoptowe (dwa rodzaje - jeden, grubszy, jest słodki i z dodatkiem wanilii, drugi - mniejszy, z niewielką ilością cukru), a także „ciastkowe" z makiem. Wszystkie wypiekane są w piecu chlebowym. Właścicielka firmy sprzedaje obwarzanki na kiermaszach i jarmarkach w całej Polsce.
Opis produktów
Produkowane obwarzanki:
- klasyczne (do ich produkcji dodaje się miód, co sprawia, że są lekko wilgotne),
- ptysiowe (z ciasta ptysiowego, duże i pulchne),
- biszkoptowe (dwa rodzaje - jeden, grubszy, jest słodki i z dodatkiem wanilii, drugi - mniejszy, z niewielką ilością cukru),
- „ciastkowe" z makiem.
Certyfikaty i nagrody
Obwarzanki produkowane przez firmę pod nazwą "Obwarzanki Tomaszowskie" uzyskały wpis na Listę Produktów Tradycyjnych MRiRW.
Informacje o sprzedaży
Obwarzanki można kupić na kiermaszach i jarmarkach w całej Polsce.
Kontakt
ul. Szczęśliwa 78
97-200 Tomaszów Mazowiecki
Tel.: 502-399-396
E-mail: obwarzanki-mariola@wp.pl
Zdjęcia
