





Gminna Spółdzielnia „SCH” Pyzdry






Województwo:
Status prawny
Gminna Spółdzielnia.
Rodzaj działalności
Produkcja różnogatunkowego pieczywa.
Info o producencie
Spółdzielnia prowadzi własną piekarnię, wielokrotnie nagradzaną za jakość produkowanego pieczywa opartą na tradycyjny wypieku i starej wypróbowanej recepturze. Chleb wypiekany jest w piecach ceramicznych opalanych węglem, formowanie ciasta odbywa się ręcznie. W ofercie jest ponad 60 gatunków pieczywa, przede wszystkim różnego rodzaju chleby, bułki, pieczywo półcukiernicze oraz cukiernicze. W 2011 r. piekarnia uzyskała za chleb żytni tradycyjny znak „Jakość Tradycja". Na targach „Rolnicza Jesień 2011" został nagrodzony jako "Najlepszy Produkt Regionalny". Posiada on tradycyjny skład i szczególną jakość. Do pieczenia używa się tylko mąki żytniej polskiego pochodzenia wolnej od GMO, wody i soli kamiennej. Produkowany jest poprzez naturalną fermentację bakterii kwasu mlekowego. Nie stosuje się drożdży i ulepszaczy.
Opis produktów
Wypieki różnego rodzaju chleba, bułek, pieczywa półcukierniczego oraz cukierniczego.
Nagradzane wyroby
Chleb żytni tradycyjny na targach „Rolnicza Jesień 2011" został nagrodzony jako "Najlepszy Produkt Regionalny".
Certyfikaty i nagrody
Chleb żytni tradycyjny otrzymał w 2011 roku znak „Jakość Tradycja".
Kontakt
ul. Wrzesińska 29
62-310 Pyzdry
Tel.: (63) 276 82 13, (63) 276 82 44, (63) 276 82 21, piekarnia: (63) 276 81 20
E-mail: gspyzdry@poczta.onet.pl
Zdjęcia

