





Zakład Przetwórstwa Rolno - Spożywczego "Wiórek" Marek Nyćkowiak






PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1992 r.
Województwo:
Rodzaj działalności
Przetwórstwo owoców i warzyw.
Info o producencie
Firma rodzinna, która powstała w 1992 r., specjalizuje się w przetwórstwie owoców i warzyw. Produkuje kompoty, syropy, soki, sałatki warzywne, ogórki, kapusty, buraki, przeciery, dżemy, powidła, konfitury i szarlotki oraz owoce w syropie. Produkty wytwarzane są ze świeżych surowców pochodzących w znacznej części z sadów i gospodarstw ekologicznych, bez dodatku konserwantów, słodzików i sztucznych barwników, co wpływa na ich doskonały naturalny smak. W 2007 r. marynaty z korbola, szabel w zalewie oraz wielkopolskie kompoty zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Zakład jest członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska.
Opis produktów
Kompoty, syropy, soki, sałatki warzywne, ogórki, kapusty, buraki, przeciery, dżemy, powidła, konfitury i szarlotki oraz owoce w syropie wytwarzane są ze świeżych surowców pochodzących w znacznej części z sadów i gospodarstw ekologicznych, bez dodatku konserwantów, słodzików i sztucznych barwników.
Certyfikaty i nagrody
Zakład jest członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska.
Marynaty z korbola, szabel w zalewie oraz wielkopolskie kompoty zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.
Kontakt
ul.Szkolna 10
61-160 Poznań
Tel./faks: (61) 89 39 476
E-mail: wiorek@wiorek.com.pl
Zdjęcia
