alkohole tradycyjne

Korzenie powstania browaru sięgają XIV wieku - jest najstarszym działającym browarem na Mazowszu. To tu powstało pierwsze w Polsce piwo pilzneńskie i bawarskie.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
2005 r.
Rodzinny, regionalny browar w Łasku. Produkuje piwa butelkowane i beczkowe przede wszystkim na rynek lokalny województwa łódzkiego.


W browarze tym produkcja piwa odbywa się wyłącznie na naturalnych składnikach i recepturach zaczerpniętych z kilkusetletniej tradycji piwowarstwa na Warmii.


Prywatny minibrowar, wytwarzający piwo niepasteryzowane, warzone tradycyjną metodą, bez konserwantów, utleniaczy, nie są sztucznie gazowane.


Firma jest małym rodzinnym przedsięwzięciem, próbującym wskrzesić tradycję produkcji wspaniałych i oryginalnych nalewek owocowych. Od ponad 15 lat zajmuje się wytwarzaniem nalewek owocowych, wypróbowując różne tradycyjne receptury i surowce.


Nalewki staropolskie przyrządzane są w tradycyjny domowy sposób, według starodawnych receptur, tylko z naturalnych składników z wyselekcjonowanych gatunków półdzikich owoców.


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
2006 r.
Firma rodzinna, istnieje od 2006 r., ale pasieka jest w rodzinie od pięciu pokoleń. Wykorzystuje stare sposoby hodowli, czyli jak najmniej ingerencji w pszczelą rodzinę, oraz z tradycyjnych receptur.


Firma jest producentem tradycyjnych win owocowych (aroniowych, wiśniowych, śliwkowych, truskawkowych, jarzębinowych, jabłkowych z miętą), wytwarzanych tradycyjną metodą fermentacji.


Producent wysokiej jakości regionalnej wódki, wpisanej na Listę Produktów Tradycyjnych.
