Majonez Kielecki
Region: Świętokrzyskie
Historia wytwarzanych w WSP Społem Kielce wyrobów sięga lat 20. ubiegłego wieku, kiedy spółdzielcza fabryka rozpoczęła produkcję octu i musztardy. W latach 50. rozpoczęto produkcję majonezu...
Po raz pierwszy ukazał się na rynku w 1959 roku i od razu zdobył wiernych klientów, którzy cenią to, że produkowany jest do dziś według niezmienionej receptury. Majonez ma specyficzny smak, wynikający z tego, że wytwarzany jest na bazie własnych produktów wytwórni: octu spirytusowego i musztardy. Jest produktem w pełni naturalnym - nie zawiera żadnych substancji konserwujących, zagęszczających czy przeciwutleniaczy.
Galeria
Nazwa i adres producenta
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem"
ul. Mielczarskiego 93-95
25-726 Kielce
Kontakt: sekretariat@wspspolem.com.pl