KARTOFLANKA PO KUJAWSKU
"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja wspófinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Składniki
- 50-60 dag ziemniaków
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- ziele angielskie
- listek laurowy
- sól
- 1,5 l wody
- 1/4 l gęstej kwaśnej śmietany
Przygotowanie
Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować w wodzie z marchewką, pietruszką, cebulą i przyprawami. Zabielić śmietaną.