Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Zupysepator KARTOFLANKA PO KUJAWSKUbread_active_right

KARTOFLANKA PO KUJAWSKU

KARTOFLANKA PO KUJAWSKU

"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja wspófinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

Składniki

 

  • 50-60 dag ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • sól
  • 1,5 l wody
  • 1/4 l gęstej kwaśnej śmietany

 

Przygotowanie

 

Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować w wodzie z marchewką, pietruszką, cebulą i przyprawami. Zabielić śmietaną.