WODZIONKA (BROUTZUPA)
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Składniki
- 1-2 kromki czerstwego chleba
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła lub smalcu wytopionego ze słoniny
- sól, pieprz, maggi (według uznania)
- 1 szklanka wody (wrzątku)
Przygotowanie
Chleb pokroić w kostkę, przełożyć na talerz, dodać smalec lub masło, roztarty z solą czosnek i przyprawy. Zalać całość wrzątkiem. Spożywać bezpośrednio po zalaniu.