SMALEC ZE SKWARKAMI
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Składniki
- 1 kg słoniny
- 2 cebule
- majeranek
- czosnek
- pieprz
- sól
Przygotowanie
Słoninę pokroić w drobną kostkę, stopić na ogniu mieszając. Pod koniec dodać pokrojoną cebulę, majeranek, czosnek, sól i pieprz. Wlać do glinianego naczynia, odstawić w zimne miejsce lub wlać na ciepło do słoików.