SMALEC UŁAŃSKI
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Składniki
- 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, karczek)
- 1 kg słoniny
- 3-4 cebule
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka pieprzu
- 3-4 szklanki wody
Przygotowanie
Mięso i słoninę pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek posiekać drobno. Wszystko zasypać solą i pieprzem i zalać wodą. Gotować ok. 2 godzin na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Odstawić do stężenia. Następnie można smarować pajdy chleba z dodatkiem ogórka kiszonego.