PIEROGI Z CZERWONĄ FASOLĄ
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Składniki
- 50 dag ugotowanej i przekręconej przez maszynkę czerwonej fasoli
- 30 dag ugotowanych i przekręconych przez maszynkę ziemniaków
- około 15 dag roztopionej ze skwarkami i cebulką słoniny
- 75 dag mąki pszennej 450
Ciasto
Wody ciepłej tyle, ile się wgniecie, aby ciasto było elastyczne.
Farsz
Z fasoli, ziemniaków, tłuszczu, soli, pieprzu i majeranku robimy farsz.
Ciasto wałkujemy, lepimy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z roztopioną słoniną ze skwarkami.