Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Przystawkisepator PIEROGI Z CZERWONĄ FASOLĄbread_active_right

PIEROGI Z CZERWONĄ FASOLĄ

PIEROGI Z CZERWONĄ FASOLĄ

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

Składniki

 

  • 50 dag ugotowanej i przekręconej przez maszynkę czerwonej fasoli
  • 30 dag ugotowanych i przekręconych przez maszynkę ziemniaków
  • około 15 dag roztopionej ze skwarkami i cebulką słoniny
  • 75 dag mąki pszennej 450

 

Ciasto

 

Wody ciepłej tyle, ile się wgniecie, aby ciasto było elastyczne.

 

Farsz

 

Z fasoli, ziemniaków, tłuszczu, soli, pieprzu i majeranku robimy farsz.

 

Ciasto wałkujemy, lepimy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z roztopioną słoniną ze skwarkami.