Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Przystawkisepator PIEREMIACZEbread_active_right

PIEREMIACZE

PIEREMIACZE

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

 

Ciasto

 

  • 1 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • mleko


Farsz


  • mięso drobiowe lub wołowe
  • 3 cebule
  • sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej


Przygotowanie

 

Mięso i cebulę pokroić w drobną kostkę, cebulę zeszklić na oleju, dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem i odstawić na 15 minut.

 

Mąkę posiekać z margaryną, dodać sodę i mleko, zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i uformować sakiewki. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Pieremiacze można podawać z sosem czosnkowym.