KRUPIAK
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Składniki
- 1 kg kaszy gryczanej
- 1 kg ziemniaków
- ½ kg sera białego
- 5 jajek
- śmietana - tyle, ile wchłonie
- omaścić do smaku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Kaszę zaparzyć wrzątkiem. Ziemniaki ugotować i zemleć. Ser również zemleć.
Następnie kaszę, ziemniaki, ser, jajka, śmietanę i tłuszcz zamieszać razem. Gotowe ciasto wylać do blaszek. Piec ok. 1 godz.